joi, 20 noiembrie 2014

Președintele care unește

„E regulă că nu eșecul în sine înspăimântă, asta trece, se șterge, se uită, te zdruncină doar difuzarea lui, faptul că alții, știind de el, pot să-l țină viu și neîncărunțit.”
FĂNUȘ NEAGU

Dincolo de victoria unuia dintre candidați, sau înfrângerea celuilalt, dincolo de mizerabila campanie electorală și dezbinarea adusă de ea, dincolo de manipulare, furt și violarea bunului simț, alegerile din această toamnă au fost un câștig. Nu pentru partide sau găști de mafioți, nu pentru baroni locali sau politicieni corupți. Alegerile din această toamnă au fost un câștig pentru noi ca oameni, pentru români și pentru România.

Candidatul Victor Viorel Ponta a fost într-adevăr președintele care unește.  A avut forța și voința de a-i aduce pe români la un loc, de a pune umărul la consolidarea simțului civic. El a fost cel care i-a făcut pe români să creadă, el a fost cel care i-a adus pe cei care cred la fel împreună, în stradă. Tot el a fost cel care i-a ajutat pe tineri și le-a dat încredere. Ce exemplu poate fi mai bun decât cel pe care l-am trăit zilele trecute? Mii de tineri din toată țara au ieșit pe străzi strigând că nu îl vor pe Victor Viorel Ponta președinte și schimbarea s-a produs.

Ei bine, adevărata schimbare nu cred că este una de suprafață, nu este schimbarea președintelui, ci mai degrabă schimbarea unei mentalități, sau mai bine zis conștientizarea faptului că politicienii sunt angajații și slugile noastre, nu invers și că nimeni nu este de neînlocuit, sau imposibil de dat jos dintr-o funcție. Trezirea spiritului civic și a dorinței de schimbare, scoaterea poporului din letargie, asta a fost adevărata schimbare pe care a adus-o anul 2014. În această toamnă s-a văzut că dacă tinerii vor schimbarea o pot aduce, ba mai mult, o pot aduce fără violeță.

Pentru această schimbare de percepție, pentru această trezire la realitate trebuie să îi mulțumim candidatului Victor Viorel Ponta. Fără el și campania lui mizerabilă nu ar fi fost posibil, poporul ar fi fost în continuare adormit.


Domnule viitor fost premier și viitor fost președinte de partid, vă mulțumim pentru că ne-ați unit. Păcat că această unire nu a fost în beneficiul dumneavoastră. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu