sâmbătă, 23 august 2014

Fidelitatea față de țară este sacră

„Fidelitatea față de țară este sacră.”
Constituția României, art 54, alin 1

Din punctul meu de vedere în România sunt trei tipologii de oameni: cei care își iubesc țara, cei care sunt indiferenți și cei care o urăsc. Este normal și natural ca populația să fie divizată, stratificată și împărțită. Îngrijorător mi se pare că majoritatea oamenilor din structurile de conducere fac parte din ultimele două categorii. Oameni care nu dau doi bani pe țară, pe locuitori și pe cei care i-au votat. Oameni care ar face orice pentru bani, oameni fara nici un căpătâi.

Cum îți demonstrezi fidelitatea față de țară, bunul simți și respectul față de cei care te-au votat cândva, față de cei care fac si aplică legea în momentul în care, abia ieșit pe ușa penitenciarului tu susții că ar fi nevoie de o lege a grațierii?

Cum te declari un iubitor de neam și țară, un reprezentant de seamă al românilor, al tuturor românilor, când tu ieși cu declarații de presă menite să dezinformeze, să manipuleze și să atragă doar electoratul slab, cel care nu înțelege ce se întâmplă și crede orice bazaconie? Mi se pare inadmisibil să îți bazezi discursul doar pe părțile negative ale competitorilor tăi. Ar fi de bun simț să adopți o atitudine impațială și să nu contești deciziile instanțelor de judecată mai ales dacă ești, să zicem, prim-ministru.

Cum poți să îți spui jurnalist în momentul în care dezinformezi și minți cu nerușinare? Cum rămâne cu etica? Sau să fie lipsa bunului simț? Dacă mâine vei fi nevoit să lucrezi la concurență ce o să faci? O să îți schimbi brusc discursul? Poate va funcționa în fața celor slabi, a celor care uită repede, a celor care nu dau doi bani pe nimic, dar pe mine cum mă vei convinge? Sau nu ai nevoie să te ascult?


Se apropie cu pași repezi campania electorală și sunt curios cât de departe veți merge, cât de mult o să vă respectați alegătorii și țara. Veți da dovadă de fidelitate față de țară? Rămâne de văzut, dar eu sunt sceptic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu