vineri, 4 ianuarie 2013

Dezbatere publică

La mulți ani dragi cititori!

Zilele acestea sunt unele triste pentru noi, pentru români. Cu părere de rău ne despărțim de regizorul, actorul și în primul rând OMUL Sergiu Nicolaescu. Încet, încet, ne despărțim de toți marii actori ai României, de mulți dintre oamenii care au făcut ceva pentru țară.
Consider că în momentul în care un om pleacă din această lume trebuie să avem un minim de respect și decență. Aceste două „atribute” lipsesc presei din România. În momentul în care un mare om ne părăsește majoritatea văd un moment bun de „afaceri”. În aceste zile presa penduleaza între două contraste. Pe de o parte îl ridică în slăvi, pe de alta îl denigrează, îl terfelesc, îi pătează amintirea.
De ce „Dezbatere publică”? Pentru că o stimabilă prezentatoare de știri consideră că incinerarea lui Sergiu Nicolaescu este un subiect de dezbatere publică (a afirmat chiar ea) și sună diverși actori, personalități, sau intervievează oameni care așteaptă să își ia rămas bun de la regizor. SĂ ÎȚI FIE RUȘINE!
Este extraordinar de important să ne dăm cu părerea în legătura cu orice. De ce este sigilat sicriul? De ce nu are voie presa înăuntru? Dacă a colaborat cu FBI? Putea să ajungă președinte? De ce, de ce? Așadar unii consideră că sicriul este sigilat pentru că ar fi gol. SĂ VĂ FIE RUȘINE!
Astăzi am aflat că oamenii care așteaptă să își ia rămas bun de la un om pe care l-au stimat, iubit, indrăgit sunt „ipocriți”. Aceștia „stau la coadă să vadă mortul”. „Stimată doamnă” care nu ai nici o treabă cu nimic, stai în fiecare seară la televiziune și vorbești doar ca să faci curent SĂ ÎȚI FIE RUȘINE!
Observăm că multe posturi de televiziune și-au modificat programul, difuzând filme și interviuri cu Sergiu Nicolaescu. De ce l-ați hulit cât a fost în viață și nu ați difuzat nimic? De dragul audienței? SĂ VĂ FIE RUȘINE!
Când a apărut actorul Mircea Albulescu ați sărit pe el să vă dea detalii cu privire la funeralii, la prietenia lui cu Sergiu Nicolaescu, la viața acestuia, dar când a plecat, nimeni nu i-a rostit câteva cuvinte frumoase, nimeni nu i-a dat o floare. De ce nu știți să apreciați un mare om cât timp este în viață? SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Sa vă fie rușine că nu știți să păstrați un minim de decență, să respectați memoria celui ce a plecat dintre noi și că nu l-ați prețuit la întreaga lui valoare cât timp a fost în viață.

Adio Sergiu Nicolaescu.

2 comentarii:

  1. Razvan,....iti multumesc! ti-am mai spus si iti mai spun ca ma bucur enorm ca mai exista tineri ca tine.

    Sunt absolut de acord cu tine, si inca o data iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Ravanel" parca esti Mircea Badea :))

    RăspundețiȘtergere