vineri, 27 septembrie 2013

Avocatul diavolului

Se zice că trăim într-un regim democratic, la fel cum se spune că presa este liberă și imparțială, având rolul de a informa, și nu de a influența, manipula, îndoctrina, sau de a inocula anumite idei. Fie că vorbim de tabloide, posturi de televiziune sau chiar posturi de radio, majoritatea sunt degeaba. Dezinformarea este la ordinea zilei, iar promovarea inculturii și a non-valorilor atinge cote alarmante. Totuși, în intunericul numit presă, se întrezărește un licăr, o speranță.

Doi oameni de calitate, doi oameni care au ceva de spus moderează o emisiune extraordinară, o emisiune în care problemele sunt expuse din două puncte de vedere, pro și contra, o emisiune care aduce un plus de informații publicului, în care omul de rând își poate spune părerea, chiar dacă aceasta diferă de cea a realizatorilor. Patruzeci și cinci de minute de calitate, minute care sunt în totală opoziție cu aproape toate emisiunile realizate în această țară. Cultură, informații corecte, promovarea corectă a valorilor și acuzarea non-valorilor, dezbatere liberă și fără piedici. Aproape o oră după care ascultătorul rămâne cu un plus de informații, o mulțime de întrebări, câteva răspunsuri, și, poate, dorința de a acționa și de a schimba ceva în această țară.

Nu am cuvinte să îi laud pe acești doi coloși ai presei românești, acești adevărati jurnaliști, acești adevărați oameni. Moise Guran și Vlad Petreanu sunt, după umila mea părere, doi oameni care își merită locul în loja personalităților românești. Bineînteles că există un sâmbure de îndoială în sufletul fiecăruia, dar, pentru a rezolva această problemă accesați site-ul EuropaFM și intrați în arhiva emisiunii Avocatul diavolului.

Pentru o emisiune genială, pentru doi oameni geniali, rostesc bravos națiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu